zondag 5 april 2009

Il Divo

Living life to the fullest

Voor de tweede keer mochten we genieten van een live concert van Il Divo in Madrid. En het was weer prachtig! Deze keer hadden we plaatsen in de arena, niet zo ver van het podium. Iedereen had een stoel en de bedoeling was dat iedereen bleef zitten, maar zo nu en dan móest ik gewoon even gaan staan om te applaudisseren of even naar voren kruipen om een foto te maken. Eén keer kwam er iemand van de beveiliging naar voren om mij en wat andere vrouwen weg te sturen: ”¡Señoras, señoras, por favor! Maar de zangers vonden het maar wat leuk, vooral Carlos. Deze Spanjaard is een enorme macho die maar blijft lachen en sjansen met zijn (vrouwelijk) publiek. Eén van de vier heeft een paar jaar in Nederland gestudeerd en sprak een paar woorden Nederlands op het podium. Ik hoopte met heel mijn hart dat ze Amazing Grace zouden zingen en tot het eind werd dat niet gedaan…totdat ze met hun toegift terugkwamen…adembenemend mooi!

Mark en ik wilden heel graag in de periode tussen ons verblijf in Spanje en ons verblijf in Nederland met de meisjes een mooie, onvergetelijke reis maken. En deze week kreeg Mark gelukkig toestemming van zijn werk om de maand augustus vrij te nemen. We hebben meteen retour-tickets naar Johannesburg gekocht en een Landrover Defender met twee daktenten gehuurd. Nu zijn we zo vrij als een vogel om daar rond te trekken: Krugerpark, Botswana, Mozambique of Namibië…het avontuur lokt!

Maar eerst vertrekken we vandaag voor negen dagen naar het Zuidelijkste puntje van Spanje, de provincies Cádiz en Huelva. In Spanje is het komende week Semana Santa en zijn alle scholen gesloten. We gaan kamperen aan het strand, deze camping is in een groot natuurgebied gelegen. We gaan onder andere een excursie maken van vier uur met een 4WD waarbij we eerst een stuk over het strand crossen en daarna door dit natuurgebied waar flamingo´s, herten, everzwijnen en wilde paarden leven. Uiteraard bezoeken we ook de bekende trekpleisters en de witte bergdorpjes. We hebben alle vijf stapels boeken mee en de hangmat is ingepakt, de vakantie kan beginnen!