zaterdag 21 januari 2012

2012

De oude Maya wisten iets van de aard van de kosmos en de spirituele evolutie van de mensheid - wat in onze eigen wereldvisie onopgemerkt is gebleven. Zij wisten van de samenstand van onze zon met het centrum van het melkwegstelsel en zij zagen het jaar 2012 als een tijd van enorme transformatie en kansen voor spirituele groei, als een overgang van het ene wereldtijdperk naar het andere.
- Jenkins

Het Mayavolk, een heel oude indianenstam uit México, waren net als het Incavolk uit Perú, heel intelligent, hun tijd ver vooruit in astronomie en allerlei ingewikkelde berekeningen voor kalenders. De Maya geloofden in natuurgoden zoals de zonnegod, de god van de maan, de god van de regen en de god van de maïs. De Azteken waren een ander later indianenvolk in México. Net als in Perú kwamen de Spanjaarden in México terecht doordat Columbus Amerika ontdekte. Toen de Spanjaarden México in handen hadden, belandden de Azteken in een hel. Ze moesten op plantages werken, ze werden vermoord of ze werden gegrepen door één van de voor hun onbekende Europese ziektes, zoals de griep en de waterpokken.

Volgens de Maya berekeningen komt ons zonnestelsel in 2012 op één lijn te staan met het centrum van de melkweg, de plaats die de Maya de kosmische baarmoeder noemen. De aarde en de zon staan dan op een lijn met elkaar in het hart van de melkweg. De Maya beschrijven 21 december 2012 als de overgang naar een nieuwe bewustere wereld. Een wereld van verandering, harmonie en wedergeboorte. Ook volgens andere indianen in Noord-Amerika eindigt het huidige tijdperk waarin we leven. Zo wordt de tijd waar we nu in zitten ook wel vertaald als een tijd van de grote schoonmaak, zowel voor de mens als voor de aarde. Een tijd van chaos, verwardheid, onrust en zeker ook snelheid! Alles moet sneller, gaat sneller. Iets waar ik me best in kan herkennen nu mijn hartslag als een gek tekeer gaat, sinds ik de laatste maanden zoveel prednison moet slikken!

Een aantal bestaande theorieën over de veranderingen in 2012 zijn:
In 2012 daalt de hemel neer op de aarde
De aarde raakt uitgeput en houdt op te bestaan
Het ontstaan van (natuur)rampen
Het uitbreken van oorlogen
Er volgt een periode van vrede en harmonie
Of … Er gebeurt helemaal niets.

Dit is allemaal heel wonderlijk en wellicht merken wij hier helemaal niets van, want misschien is er wel een fout gemaakt? Maar wat is nu sowieso heel bijzonder aan alle veranderingen in 2012…? Dat wij aankomende zomer zéker naar México gaan verhuizen. México, dat overigens in het zuiden van Noord-Amerika ligt. Wij gaan twee schooljaren met Mark mee naar zijn nieuwe baan in Puebla. Puebla, gekozen door de lezers van Lonely Planet als beste plaats in de wereld om te reizen in 2012! En door The New York Times gekozen als één van de 45 beste plekken ter wereld om te bezoeken in 2012!