dinsdag 2 juni 2009

Disco

De tuin vulde zich langzaam met kinderen die allemaal in zwart-wit gekleed waren. (zie ons fotoalbum) De muziek stond aan en toen iedereen er was en er wat gedanst werd mochten de meiden de grote kadotassen openmaken. Alle genodigden hadden geld bij elkaar gelegd en een strandkledingsetje voor Anthe en Inden gekocht inclusief slippers, strandtas en zonneklep. Op het witte hemdje hebben alle kinderen hun naam en lieve tekstjes geschreven. Daarnaast kregen ze ieder een digitale fotolijst die gevuld was met foto´s van iedereen. Heel persoonlijk, en onvergetelijke afscheidskado´s! (slik)

De drie hoogtepunten van de avond waren de limbo-danswedstrijd die de kinderen geweldig vonden en telkens opnieuw wilden doen, de ballondans waarbij de jongens een meisje ten dans moesten vragen (waar op school al een week over gesproken werd) en ze dicht bij elkaar moesten dansen om de ballon tussen hen in te houden. En het derde hoogtepunt (waar ik zelf erg van genoot) was de dans van Hannah Montana waarbij zo´n twintig meiden dezelfde danspasjes uitvoerden. Eén liedje was niet genoeg, het liedje mocht eindeloos herhaald worden…haha!

De borrel voor de ouders die op het discofeest volgde was erg gezellig en werd druk bezocht. Veel ouders kwamen samen en de meesten bleven ook lang hangen. Overal zaten en stonden mensen gezellig te praten en te borrelen en de vuurkorf stond aan. Het was een warme, zwoele avond en vanuit onze tuin is een mooi uitzicht op de lichtjes van Madrid. Ik kreeg zoveel complimenten over de gemoedelijke sfeer in de tuin en de mooie ligging dat ik helemaal een spijtig gevoel kreeg dat dit onze afscheidsborrel was en dat we dus weggaan over een paar weken!

De twee dagen na het feest hebben we gezellig doorgebracht met onze logées: Petra, Tom, Jochem en Gijs. Op zaterdag deden we een picknick bij rivier Manzanares waar de kids lekker konden klauteren en in het water spartelen. Ook hebben de mannen en jongens onder ons een kersenpit-ver-spuug-wedstrijd gehouden. (zie ons fotoalbum) En op zondag zijn we met z´n allen met de metro naar plaza Santa Ana geweest om op het terras van het allerbeste tapas-restaurant te eten - gevolgd door een bezoek aan Plaza Mayor. De meisjes hebben zich dit weekend goed vermaakt met Jochem en Gijs, vooral in de tuin op de trampoline met de waterslang aan …

Ondertussen heeft Mark gisteren zijn eerste werkdag achter de rug in zijn nieuwe funktie. Het was een bloedhete dag gisteren…bijna 40 graden. En ondertussen is onze oudste dochter verjaard: Anthe is 11 jaar geworden vandaag!