zaterdag 1 maart 2008

Gasten

Gisterochtend héél vroeg heeft Mark ze weer naar het vliegveld gebracht, mijn zus met haar kindjes en haar nieuwe vriend Harry. De grote bossen tulpen herinneren nog aan hun bezoek en in de koelkast liggen Hollandse vleeswaren en pitjeskaas. Ook zakjes vol Oud-Hollands snoep liggen op ons te wachten...mmm!

We hebben heel leuke dagen achter de rug. We zijn een dag naar het centrum van Madrid geweest. Het plan was de auto bij de Teléferico te parkeren en dan met de cabinelift naar het paleis...ware het niet dat de cabinelift pas in het hoogseizoen gaat werken... Gelukkig was er vlakbij een metrostation, dus zijn we zo-flexibel-als-we-zijn in de metro gestapt. We kwamen weer boven de grond bij Sol en daar hebben we een rondje bezienswaardigheiden gedaan: het middelpunt van Spanje, Plaza Mayor en Palacio Real. Na de lunch toch een klein beetje gespannen - vanwege einde schooltijd van Anthe, Inden en Maren - de metro in gesprongen en gelukkig bijtijds de auto en daarna de school gevonden.(zónder TomTom!) Met Inge liggend in de kofferbak en alle kinderen bij elkaar op schoot en op Harry’s schoot zijn we daarna rustig naar huis gereden...haha!

De andere dag zijn we naar de bergen in Segovia gereden en zijn we met de drie kleintjes en de sleetjes met de stoeltjeslift naar de sneeuw gegaan. Dat was een avontuur! De twee zussen met hoogtevrees samen met hun kleinsten in een bungelend 4-persoons stoeltjesliftje! In de sneeuw even kort gesleed en daarna naar een terras om warme chocomel te drinken en uit te kijken op skipistes met groepen scholieren die skiles kregen. Vanaf het terras zagen we verschillende watervalletjes, dus zijn we nog naar boven geklommen om die van dichtbij te bekijken, dat was avontuurlijk. (zie fotoalbum) Daarna zijn we naar het bergdorp Riaza gereden om lekker te lunchen.

Over lunch gesproken...de uitslag van de enquete over de warme lunch op school is bekend geworden. Er zou meer variatie in het maandmenu moeten komen, alle menu’s wat beter opgewarmd moeten worden en iets meer zout en kruiden aan de maaltijden toegevoegd moeten worden en dan zouden we véél meer tevreden zijn. Dit wordt nu met de cateraar besproken, dus het heeft nogmaals een vervolg. De kans is groot dat als genoemde punten aangepast worden dat Anthe en Inden ook weer lekker warm gaan eten op school, net als Maren. Dan ben ik nog de enige die tussen de middag een boterhammetje eet...

Straks halen we de volgende gasten alweer op van Barajas vliegveld, mijn vriendin Olga met haar oudste zoon Victor. Ondertussen leven we van kinderfeestje naar kinderfeestje, ieder weekend is het raak!