zaterdag 5 maart 2016

Ontevreden planeten

Het is een gave eenvoudig te zijn. Het is een gave vrij te zijn. Het is een gave daar terecht te komen waar je wezen moet. En als je bent waar je thuishoort, blijkt het een vallei van liefde en geluk te zijn.
- Shaker hymn

Deze maand is er iets bijzonders aan de hand: de vier belangrijkste planeten vormen een vlinder aan de hemel. Maar liefst vier planeten – Jupiter, Saturnus, Pluto en Uranus – verbinden zich met elkaar om een soort vlinderfiguur te vormen. Zo’n complexe symmetrie komt niet vaak voor en heeft vrijwel altijd een bijzondere betekenis in de astrologie. Jupiter wijst op groei en expansie. Deze planeet laat dingen soms uit de hand lopen of blaast ze tot enorme proporties op. Saturnus daarentegen zet zich in om zaken juist in de hand te houden. En doet dat deze maand heel krampachtig. Dat betekent dat er veel spanning kan ontstaan. Ik geloof niet bijster veel in de stand van onze planeten en hun betekenis. Maar ik geloof wél in energie en interacties. Deze bijzondere stand van de planeten zorgt er volgens kenners voor dat zaken die er op het eerste gezicht fantastisch uitzien nu op grootse manier kunnen mislukken. Ik lees dat veranderingen in maart niet altijd rechtvaardig zullen zijn. Als voorbeeld wordt er in de tekst genoemd dat een verzekering niet uitkeert waar je recht op hebt. Het is bij deze energie volgens het artikel moeilijk je recht te halen. Pats. Boem. Mijn interesse is direct gewekt. Ik lees verder. De stand van de planeten kan zorgen voor veel onrust en ontevredenheid. Er kan een negatieve stemming ontstaan. Deze energie versterkt eigenlijk het algehele gevoel van onbehagen alleen maar. Hoe herkenbaar! Onze verzekeringsellende geeft mij al maanden een gevoel van onbehagen! Een gevoel van onbehagen én ontevredenheid. Een rake schets van mijn gevoel. In deze energie van de planeten is het kennelijk een godswonder dat wij een paar dagen geleden het állerlaatste portie schadevergoeding ontvangen hebben. Meer vergoedingen zitten er echt niet meer in. Dit werd nog eens bevestigd doordat het laatste bedrag dat op de rekening werd overgemaakt linea recta weer op een rekening van een andere verzekeraar gestort mocht worden. Dat klinkt nu heel onlogisch, maar er zat destijds wel een logica in de uitleg van die verzekeringsagent. Al weet ik niet meer hoe. Hoe onbegrijpelijk ook, ik ben te moe om wéér strijd te voeren. We laten het hierbij. Ik mag nog wel wat langer wachten op het laatste bedrag, want ze maakten het eerst over op een verkeerd rekeningnummer. Hoe typisch met deze stand van de planeten. Ik kijk nergens meer van op.

De wereld om ons heen verandert snel, lang niet altijd op een leuke manier. En er wordt soms veel aanpassingsvermogen van ons allemaal gevraagd. In alle opzichten. Ik weet dat er een flinke dosis van ons gezin gevraagd werd de laatste maanden. We zijn nu waar we thuishoren. Het was voor mij vooral belangrijk om machteloze en negatieve gevoelens te transformeren. Door anders te denken. Me te richten op positieve aspecten. Nu alles er uit gehaald is wat erin zat qua schadevergoeding mag ik dat boek sluiten. Ik heb bijna tweehonderd e-mails van verzekeringen verwijderd. Heerlijk gevoel! Het boek México sluiten we nog lekker niet. Mark was kort geleden in het zonnige Puebla en heeft zijn koffer gevuld met Mexicaanse spulletjes. Waaronder het year book van Inden met foto’s van haar klasgenoten. Mark had bij de supermarkt lekkernijen mee genomen. Ook onze eigen dingetjes die daar nog waren blijven liggen door het verhuisbedrijf. Secretaresse Erika heeft er goed op gepast voor ons. Onze kettinkjes die als een amulet aan de achteruitspiegel van onze auto’s hingen zijn nu ook eindelijk thuis. Ze hangen inmiddels alweer in onze auto’s. Mark heeft nieuwe rozenkransen van kraaltjes meegenomen om in onze hippie bus te hangen. Nu ben ik vrij. Ik ben nu écht thuis, een vallei van liefde en geluk.