dinsdag 9 juni 2009

Risa

Don´t cry because it is over
Smile because it happened


De laatste weken hier in Madrid zijn bizar. Ze zijn propvol gevuld met afscheid, en afscheid nemen is niet fijn en niet makkelijk. Toch is ieder afscheid ook weer heel leuk en gezellig. Ik had vorige week een afspraak met een vriendinnetje in het Museo del Prado: een heerlijke wandeling door het museum, een lunch en een snel afscheid op straat door te zeggen dat het vooral geen afscheid is. Zo heeft Mark zaterdagavond een afscheid gehad met zijn vriendengroep hier. Een groep van zeven man is gezellig gaan eten met elkaar. Ruud van Nistelrooij schoof nog kort aan, hij kent één van Mark´s vrienden. We hebben nog heel wat afspraken staan voor etentjes en zélfs nog een barbecue op de avond dat onze spullen al ingepakt zijn in verhuisdozen!

Anthe is vorige week elf jaar geworden. Onze kleine, grote meid! Midden in het feestgedruis van haar klas met afscheidsfeesten en komende verjaardagsfeesten, klassenfeesten en verrassingsfeesten hebben we Anthe´s verjaardag heel sober gevierd. Uiteraard kadootjes op het grote bed (zie ons fotoalbum), een traktatie op school en ´s middags een verjaardagstaart met slingers op het deck. En dat was voldoende voor deze keer. Voor de volgende verjaardag - die van Inden - hebben we wat olifanten, giraffen en zebra´s uitgenodigd om taart te komen eten bij de tent, in Afrika!

Afgelopen weekend heeft Anthe het Engels examen voor Cambridge gedaan, haar tweede en tevens laatste examen via deze school in Madrid. Het toeval wil dat haar nieuwe Middelbare school in Breda ook het Engels programma van Cambridge aanbiedt. Anthe krijgt hiervoor een paar uur extra Engels per week en zal daarbij om de twee jaar een officieel Cambridge examen doen. We zijn blij dat ze dat kan voortzetten. Ze heeft morgen een Open Dag op het Stedelijk Gymnasium waarbij ze ook met haar nieuwe klas zal kennismaken. Speciaal daarvoor vliegen we morgen voor een paar dagen naar Breda. We combineren dat meteen met de (her)inschrijving van Inden en Maren op de Montessorischool. Anthe en Inden zien hun vriendinnen weer en we gaan onze tuin bijhouden. Ook ga ik beginnen met het latexen van wat muren in ons huis. Een kleine voorbereiding op onze terugkomst dus…

Alledrie de meiden zijn volop bezig met de voorbereidingen op de musical, de afsluiting van het schooljaar. Uiteraard hebben de zeven kinderen van groep 8 (waaronder Anthe!) een hoofdrol, maar alle klassen doen mee in de musical. Zelfs ík heb een klein rolletje op het podium als de moeder van Anthe… De liederen, teksten en dansjes worden regelmatig en goed geoefend met de juffen. En alle kinderen hebben een kledingsadvies mee naar huis gekregen. Anthe speelt zichzelf op het podium, Inden is een rijke pija (tuttebel) met veel geld en Maren een rockstar. Vorig jaar heb ik veel stress gehad om op tijd voor de musical terug te vliegen naar Madrid, dus dit jaar blijven we dicht in de buurt van het theater, haha! Het zwembad in onze urbanización gaat bijna open, dus we gaan lekker hangen in en rondom het water.